Buurtwhatsapp Westland & Midden Delfland

namens Politie Westland

“Het doel van BuurtWhatsApp is dat bewoners en politie er samen voor zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder gemakkelijk de kans krijgen hun slag te slaan. Dat kan door wat extra op te letten en wat meer betrokken te zijn bij de straat of buurt waar men woont of werkt. We noemen dit buurtpreventie.

Een buurtpreventieproject is speciaal bedoeld voor woon-leefomgevingen waar de buurtbewoners bereid zijn, samen met de politie, iets aan de veiligheid te doen. BuurtWhatsapp heeft dus alles te maken met ogen en oren openhouden in eigen belang en dat van de directe omgeving. Samen zorgen voor een veilige woon en leefomgeving. Dat is wat wij als Politie Westland willen bereiken. Ons motto: “We hebben samen oog voor de veiligheid”.

Wij willen als team samenwerken met beheerders van bestaande WhatsApp-groepen in de gemeente Westland en Midden Delfland. Bij heterdaadsituaties zullen er actief berichten verstuurd worden naar beheerders, met het verzoek dit te verspreiden binnen de bewonersgroepen in de dorpskernen. Daarnaast zullen wij met regelmaat beheerders op de hoogte houden van actuele zaken die zich binnen het gebied afspelen

Wij zijn opzoek naar beheerders van de WhatsApp-groepen. Wilt u zich bij bestaande buurtWhatsapp toevoegen, kijkt u dan op de kaart of deze reeds is opgezet en meld u daar aan. Is deze er niet? Start samen met uw buren een buurtWhatsApp-groep en vermeld deze op Alerteburen.”

TIP EEN BEHEERDER

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
avatar-politie-logo_alerteburen

heterdaad

Play Video
samenwerken_alerteburen

Nieuwsbrief

buurtwhatsapp aanmelden

Dit formulier is bedoeld voor het project van Politie Westland / Midden Delfland. Wil je een groep buiten deze regio aanmelden, klik dan hier.


  Met het verzenden van deze informatie gaat u akkoord dat de Gemeenten Westland en Midden Delfland, Politie Westland en de buurtpreventie op de hoogte worden gesteld van uw aanmelding.

  DE SAAR-METHODE

  sIGNALEER

  Neem verdachte situaties waar. Noteer signalementen.

  ALARMEER

  Vermoeden van een strafbaar feit? Bel de politie via 112!

  APP

  Stuur een bericht in de buurtapp en informeer de buren.

  REAGEER

  Verstoor een eventuele inbraak. Maar let op jouw veiligheid!