Test Inbraakpreventie

0%

Wanneer denk je dat de meeste inbraken plaatsvinden?

Correct! Wrong!

De meeste inbraken gebeuren overdag. Een inbreker die zijn kans pakt doordat een deur niet op slot is gedraaid of een raam nog open staat. Ook zijn de meeste mensen overdag niet thuis.

Waar wordt het meeste ingebroken?

Correct! Wrong!

De achterkant van de woning is nog steeds favoriet bij inbrekers. Vaak donkere achterpaden en achterpaden die minder in het zicht liggen. Zorg daarom voor goed werkende verlichting.

Klimt een inbreker naar de 1e verdieping?

Correct! Wrong!

Goede sloten voor ramen en deuren van de eerste verdieping hebben vaak een lagere prioriteit. Ook blijven deze ramen vaker openstaan als men even weggaat. Hoewel de meeste inbraken via de begane grond plaatsvinden, komen inbraken via de eerste verdieping ook voor. Zorg ook dat ladders of andere klimmogelijkheden opgeborgen zijn.

Welk gereedschap gebruikt de “gemiddelde” inbreker?

Correct! Wrong!

De meeste inbrekers nemen eenvoudig gereedschap mee dat niet opvallend is. De gelegenheidsinbreker kijkt in welke woning er wat te halen valt en waar makkelijk in te breken is. Jouw woning wordt vergeleken met woningen in de buurt. Zorg dat jouw sloten minimaal voldoen aan de 3-minuten inbraakwerendheidsnorm.

Wat wordt het meest gestolen?

Correct! Wrong!

Dit zijn de meest eenvoudige mee te nemen spullen en ze vallen niet op. Sieraden worden omgesmolten en gadgets worden verhandeld.

Welke verlichting kan je het beste gebruiken?

Correct! Wrong!

Verlichting op schemerschakeling die gaat branden als het donker wordt.

Weet je wat buitenverlichting op schemerschakelaar per jaar aan stroom kost?

Correct! Wrong!

Een lamp op schemerschakeling kost net iets meer dan 5 euro aan stroom per jaar.

Draai je de deuren altijd op slot, zelfs als je kort weg bent of op een andere woonlaag bent?

Correct! Wrong!

Wanneer een slot niet gebruikt wordt, heeft het eigenlijk geen functie. Indien je het slot niet gebruikt is het eenvoudig om met een stuk plastic de zogenaamde dagschoot weg te drukken en snel en zonder schade binnen te komen. Dit heet flipperen.

Haal je altijd de sleutels uit het slot na het afsluiten van een raam of deur?

Correct! Wrong!

Sleutels in het slot maakt het de inbreker erg gemakkelijk. Of ze gebruiken de brievenbus om ze om te draaien of bijvoorbeeld door het raampje ernaast in te tikken. En je beschermt jezelf ook tegen buitensluiten.

Zijn de cilinders van uw sloten beveiligd met cilindertrekbeveiliging?

Correct! Wrong!

Cilindertrekken is een nieuwe manier waar 90% van de cilinders niet tegen bestand is. Cilindertrekken is het afbreken van de cilinder door deze eruit te trekken en zo het slot te forceren. Dit heet ook wel kerntrekbeveiliging. Veel inbraken worden tegenwoordig zo gepleegd.

Heeft heb je jouw waardevolle spullen gemarkeerd en/of gefotografeerd?

Correct! Wrong!

De politie vindt vaak buit zoals laptops, sieraden en dierbare erfstukken, maar zij kunnen niet achterhalen van wie het is. Noteer serienummers en maak foto’s. Deze helpen bij aangifte doen en claimen bij uw verzekeraar.

Wat kunt u het beste doen als u iets verdachts ziet of hoort?

Correct! Wrong!

Bij spoed 1-1-2. De politie wil juist ingrijpen als de daders nog aanwezig zijn. Probeer als je iets hebt gezien een goed signalement te geven. Noteer uiterlijke kenmerken, kentekens of neem een foto. Ben je lid van een buurtapp? Hanteer de SAAR-methode.

Naar welk kenmerk kun je het beste kijken als je sloten aanschaft?

Correct! Wrong!

Gecertificeerd hang- en sluitwerk is voorzien van 1, 2 of 3 sterren en het SKG merk ®. Deze sloten hebben de inbrekerstest doorstaan.

Waarom zou je voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen kiezen?

Correct! Wrong!

Het Politiekeurmerk werkt met geteste oplossingen waarvan bewezen is dat zij de gelegenheidsinbreker tegenhouden. De zogenoemde inbraakwerendheid is meer dan 3 minuten. Dit is te lang voor de gemiddelde inbreker. Het is geen garantie dat geen enkele inbraak meer lukt, maar de kans wordt wel aanzienlijk verkleind. En wel met 90%.

Inbraakpreventie
Oeps, dat kan beter!

Ik hoop dat je door het doen van de test wat meer kennis heeft opgedaan. Deel deze test zodat ook andere hun kunnen kunnen testen.
Redelijk!

Je bent redelijk op de hoogte over hoe je jouw woning kunt beveiligen tegen een inbraak. Deel deze test zodat ook andere hun kennis kunnen testen.
Goed!

Bijna een perfecte score! Deel deze test zodat ook andere hun kennis kunnen testen.
Perfect!

Je heeft alle vragen goed beantwoord! Je bent uitstekend op de hoogte over inbraakpreventie! Deel deze test zodat ook andere hun kennis kunnen testen.

Share your Results:

DEEL DEZE TEST MET JOUW BUREN

tips