nieuwsbrief

Description

Aziz Muhammad (40) werd op 8 september 1991, aan de Spangesekade in Rotterdam, gevonden in de kofferbak van zijn eigen auto. Hij was met geweld om het leven gebracht. Dankzij een nieuw DNA-spoor hoopt de politie deze moordzaak alsnog op te lossen.

Aziz Muhammad komt in 1985 naar Nederland vanuit zijn geboorteland Pakistan. Daar heeft hij een vrouw en vijf kinderen. Hij droomt ervan om zijn familie een beter leven te geven. Hij verblijft de eerste jaren illegaal in Nederland. Aziz werkt als meubel-stoffeerder op verschillende locaties in Rotterdam, waaronder in de Beijerlandsestraat, en woont afwisselend bij familie en vrienden in diezelfde stad.

Ondanks zijn Pakistaanse huwelijk trouwt Aziz in 1988 met een Nederlandse vrouw. Het is een schijnhuwelijk: hij betaalt haar 12.000 gulden in ruil voor het ja-woord. Sindsdien verblijft Aziz legaal in Nederland. Maar ook al staat hij op het adres van zijn ‘echtgenote’ ingeschreven in de wijk Zevenkamp, hij woont nog steeds bij familie en vrienden.

7 september 1991
Op zijn laatste zaterdag werkt Aziz samen met zijn neef in de meubelstoffeerderij. Na hun werkdag kijken ze een film eten ze bij een familielid aan de Haringpakkersstraat. Wanneer Aziz later die avond vertrekt, zegt hij dat hij nog even bij zijn Nederlandse vrouw langs gaat. Daarna zou hij doorrijden naar een feest bij de Pakistaanse ambassade in Den Haag, maar daar is hij nooit aangekomen. De volgende middag, zondag 8 september 1991, vindt een wandelaar het lichaam van Aziz Muhammad. Het ligt in de kofferbak van zijn eigen Toyota Corolla, die geparkeerd staat aan de Spangesekade in Rotterdam. Aziz is vastgebonden met een oranje touw.

DNA
Het touw en andere sporen, die gelukkig al die tijd bewaard zijn gebleven, zijn met de nieuwste technieken onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat heeft een DNA-profiel opgeleverd, vermoedelijk van de dader. Het profiel komt niet voor in de DNA-databank. De persoon die nu wordt gezocht, is dus waarschijnlijk nooit met politie en justitie in aanraking geweest voor een vergrijp waarvoor men DNA moest afgestaan.

Bron en gebruik het tipformulier op: politie.nl.
Dit bericht wordt in het kader van de privacy automatisch binnen 4 dagen na publicatie verwijderd.

DEEL DIT BERICHT

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email