Utrecht – Gezocht – Daders autobrand Hoograven in beeld

Utrecht – Gezocht – Daders autobrand Hoograven in beeld
Opsporing verzocht

<h2>Utrecht – Gezocht – Daders autobrand Hoograven in beeld</h2>
De stad Utrecht heeft sinds december 2017 te maken met een groot aantal autobranden. Vooral in de wijken Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland zijn de nodige auto’s in vlammen opgegaan. Voor het eerst geeft de politie beelden vrij waarop verdachten van één van de vele branden te zien zijn.

Bekijk het filmpje op ons You Tube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van 13 juni 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

OUD WULVENPLANTSOEN
Op 26 december, Tweede Kerstdag, ging aan het Oud Wulvenplantsoen een Citroën Berlingo in vlammen op. Op bewakingsbeeld is te zien dat iets na 22.30 uur een groep van vier jongens naar de bestelauto lopen. Ze proberen de auto in brand te steken, maar dat mislukt. Enkele minuten later lukt het wel, waarna de vier weer verdwijnen.

DADERS

In totaal gaat het om vier jongens. Drie van hen zijn te voet, één is op de fiets. De politie is nog op zoek naar drie van hen. Zij zijn herkenbaar  te zien op de bewakingsbeelden. De jongen op de fiets is onherkenbaar gemaakt omdat zijn identiteit inmiddels bekend is. De mogelijkheid bestaat dat ze uit de omgeving van het Oud Wulvenplantsoen komen.

GETUIGEN
Tijdens de eerste poging om brand te stichten, stond iets verderop een blauwe Fiat Punto geparkeerd. Hierin zaten tenminste twee personen. De politie wil hen graag spreken omdat zij mogelijk belangrijke informatie hebben over de daders.

Wie herkent de daders van de beelden? Of wie weet wie betrokken was bij deze brandstichting? Was u een van de twee inzittenden van een blauw Fiat Punto die iets verderop geparkeerd stond? Neem dan contact op met de gratis opsporingstiplijn van de politie via 0800 – 6070. Op meld anoniem bij M. via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden. 

Opname van de verdachte


Bron en gebruik het tipformulier op: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Zodra de politie een afbeelding in het kader van de privacy verwijderd, zullen deze ook uit dit bericht verdwijnen. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.