Tilburg – Voetbalsupporter aangehouden na mishandeling agent

Tilburg – Voetbalsupporter aangehouden na mishandeling agent
Uitgelicht politienieuws

Tilburg – Voetbalsupporter aangehouden na mishandeling agent

Een 24-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond 15 september 2018 tijdens een voetbalwedstrijd aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent.

De agent voelde rond 20.50 uur tijdens de wedstrijd in het stadion aan de Goirlese Weg ineens een klap tegen zijn gezicht. De man had een beker bier tegen de agent gegooid. Hij liep hierdoor letsel op. De Tilburgse voetbalsupporter werd kort daarop aangehouden. Uit een alcohol- en drugstest bleek dat de verdachte onder invloed was van alcohol en drugs. Hij zit vast voor verhoor. 

 

Geweld tegen politie

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. 

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.
Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

In de boeien aangehouden

Bron: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Zodra de politie een afbeelding in het kader van de privacy verwijderd, zullen deze ook uit dit bericht verdwijnen. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.