Nederland – Politie en tv-programma’s

Nederland – Politie en tv-programma’s
Uitgelicht politienieuws

Nederland – Politie en tv-programma’s

Op televisie komt de politie regelmatig voorbij. Denk bijvoorbeeld aan Opsporing Verzocht. De politie werkt echter niet aan elk programma mee.

Als de politie zich aan een programma verbindt, is dat om te laten zien wat ons werk inhoudt. Het is een soort verplichting om de kijker te tonen wat wij doen om Nederland veiliger te maken. Dat doen wij natuurlijk tot op zekere hoogte. Bepaalde tactieken om criminelen op te sporen worden natuurlijk niet tot in detail gedeeld.

Dilemma’s

Programma’s waaraan de politie haar medewerking verleent, laten zien voor welke dilemma’s agenten en rechercheurs komen te staan. Dat maakt de kijker duidelijk wat die wel of niet van de politie kan verwachten. Ook wil de politie met bepaalde programma’s inzicht geven hoe burgers worden geholpen als ze contact met de politie zoeken en waarom er in het werk bepaalde prioriteiten worden gesteld.

Opsporing

Televisie biedt ook kansen om misdaden op te lossen. Via Opsporing Verzocht roepen wij de kijker op om informatie over vaak (zeer) ernstige en ingrijpende misdaden te delen. Ook vragen we via dit soort programma’s aandacht voor onder meer cold cases en de Nationale Opsporingslijst. Waar Opsporing Verzocht op een nationale zender is te zien, bestaan er soortgelijke opsporingsprogramma’s ook bij regionale omroepen.

Logo tv-serie De Meldkamer

Bron: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Berichten die persoonlijke gegevens bevatten, worden na enkele dagen automatisch verwijderd. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.