Klimmen – Bedreiging burgemeester Voerendaal: wie weet meer?

Klimmen – Bedreiging burgemeester Voerendaal: wie weet meer?
Uitgelicht politienieuws

Klimmen – Bedreiging burgemeester Voerendaal: wie weet meer?

Op maandag 26 februari 2018 rond 09.30 uur werd de burgemeester van de gemeente Voerendaal ter hoogte van de kruising Retersbekerweg – Putterweg – Beersdalweg in Klimmen met een vuurwapen bedreigd.

De dader heeft daar voorafgaande aan de bedreiging waarschijnlijk geruime tijd staan wachten. De dader droeg een korte winterjack en had tijdens de bedreiging een donkere bivakmuts op. Na de bedreiging stapte hij in een donkerkleurige Golf IV. Op de bijgevoegde foto zijn nog de bandensporen te zien op de plek waar de donkere Golf IV heeft gestaan. De auto is weggereden in de richting van de Retersbekerweg.

Sneeuwval

Maandag 26 februari was een opmerkelijke dag omdat het die ochtend onverwacht heftig gesneeuwd heeft in met name Zuid-Limburg. . Vermoedelijk heeft de verdachte in een donkerkleurige Volkswagen Golf enige tijd in de omgeving gestaan. Dit zou zijn geweest voordat die sneeuw maandagochtend viel. Op deze foto-  gemaakt kort na de bedreiging – is duidelijk te zien waar dit voertuig heeft gestaan.

Plattegrond

Onderzoeksvragen

  • Uit onderzoek is gebleken dat er in de omgeving van de bedreiging (plaats delict), lege dozen zijn aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of deze dozen met het onderzoek te maken hebben? Wie kan hier iets meer over vertellen?
  • Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen; in het bijzonder een vrouw met een hond die langs de genoemde auto is gelopen.
  • Ook is de politie op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige personenauto, merk Volkswagen type Golf IV die meermaals in de omgeving heeft rondgereden. Dit om uit te kunnen sluiten dat deze auto dezelfde auto betreft als  van de dader. Zie onderstaande foto.Bron: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Berichten die persoonlijke gegevens bevatten, worden na enkele dagen automatisch verwijderd. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.