Den Haag – Tom Driessen wordt Programmadirecteur Ondermijning

Den Haag – Tom Driessen wordt Programmadirecteur Ondermijning
Uitgelicht politienieuws

Den Haag – Tom Driessen wordt Programmadirecteur Ondermijning

Commissaris Tom Driessen gaat aan de slag als Programmadirecteur Ondermijning. Samen met portefeuillehoudster Hanneke Ekelmans gaat Tom de geïntensiveerde aanpak van ondermijnende criminaliteit vormgeven.
Lange staat van dienst

Tom heeft een lange staat van dienst bij de politie. Hij gaf onder meer leiding aan het onderzoek naar drugshandel door de Surinaamse president Desi Bouterse en was hoofd van de Nationale Recherche van het toenmalige KLPD. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het onderzoek naar de aanslag op de Koningin in 2009 in Apeldoorn en diverse grote terrorisme-onderzoeken. In 2009 werd hij de tweede man bij de Europese politieorganisatie Europol. In 2011 verliet Tom deze organisatie uit eigen beweging en keerde hij op verzoek van de leiding van het KLPD terug naar de politie.

Kort daarna werd hij door de toenmalig minister Opstelten benoemd tot Nationaal Commandant van de nucleaire top NSS en tevens als nationaal projectleider verantwoordelijk voor de organisatie van alle veiligheidsmaatregelen. Toen bleek dat Tom geen verklaring van geen bezwaar kreeg van de AIVD, werd zijn opdracht beëindigd.

Procedure

Tom vocht dit besluit aan en begin 2018 stelde de Raad van State definitief vast dat de weigering van een VGB onrechtmatig was. ‘Voor mij bewijst het dat ik ten onrechte van mijn taken ben ontheven,’ zegt Tom.

Akerboom: ‘Het is goed dat Tom Driessen zich na een afwezigheid van vijf jaar weer in wil zetten voor de politie. Tom is een politieman in hart en nieren en heeft ruime ervaring met de bestrijding van georganiseerde criminaliteit en terrorisme. Hij kan bovendien bogen op veel internationale ervaring en beschikt over een groot netwerk, zowel binnen als buiten de organisatie. De korpsleiding heeft er alle vertrouwen in dat Tom deze zware en verantwoordelijke taak op zich kan nemen. Het thema ondermijning is actueler en urgenter dan ooit. Tom zal in zijn hoedanigheid van Programma Directeur Ondermijning ook lid zijn van het Strategisch Netwerk van de NP.’

Passie

Politielogo

Bron: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Berichten die persoonlijke gegevens bevatten, worden na enkele dagen automatisch verwijderd. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.