Den Haag – Politie reageert op Instagram-filmpje

Den Haag – Politie reageert op Instagram-filmpje
Uitgelicht politienieuws

Den Haag – Politie reageert op Instagram-filmpje

Op Instagram circuleert sinds dinsdag 14 mei een filmpje waarin te zien en met name te horen is hoe een agent van politie Den Haag een groepje jongeren op een grove manier te woord staat.

De betreffende agent werkt in het centrum van Den Haag. Zijn teamchef Jeroen van Marle reageert: ‘Ik heb de betreffende beelden gezien en distantieer me hier volledig van. Een dergelijke manier van bejegening is absoluut niet wat wij als politie, en zeker ook niet als Team Hoefkade, voor ogen hebben. Het past ook niet in de weg die wij de afgelopen jaren, samen met onze wijkbewoners, zijn ingeslagen om meer met elkaar in verbinding te staan.

Er zal intern onderzoek worden gedaan naar het optreden van deze agent. Totdat duidelijk is wat er precies is voorgevallen werkt de politiemedewerker niet meer op straat. Afhankelijk van de uitkomsten van het interne onderzoek zullen eventueel verdere maatregelen getroffen worden.

Wanneer de jongeren op het filmpje behoefte hebben aan een gesprek, zijn zij vanzelfsprekend van harte welkom bij ons op het bureau.’

Iconen van onder mer Instagram, Facebook, Twitter en YouTube

Bron: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Zodra de politie een afbeelding in het kader van de privacy verwijderd, zullen deze ook uit dit bericht verdwijnen. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.