Den Haag – Conceptversies opleidingsbudget politie in media

Den Haag – Conceptversies opleidingsbudget politie in media
Uitgelicht politienieuws

Den Haag – Conceptversies opleidingsbudget politie in media

In een Telegraaf-artikel meldde de krant maandag dat de politie onvoldoende geld heeft voor opleidingen. De krant baseert zich echter op conceptversies van stukken en trekt daaruit voorbarige conclusies.

In het artikel wordt slechts een deel van het opleidingsbudget beschouwd. Er zijn bij de politie meerdere budgetten waarmee onderwijs en opleidingen worden bekostigd.

Opleiden belangrijk

De politie vindt opleiden belangrijk en het is een continu onderwerp van gesprek. Het grootste deel van het budget voor ontwikkelen en opleiden, ongeveer 70 miljoen euro, gaat naar de Politieacademie en wordt besteed aan de basispolitieopleidingen voor nieuwe medewerkers en aan vervolgopleidingen (vakspecialistisch onderwijs) voor medewerkers die al langer bij de politie werken.

Onderwerp van bespreking

Daarnaast verzorgen ook andere (externe) partijen opleidingen. Over de verdeling van dit budget, in totaal 22 miljoen euro, wordt nog nagedacht. De cijfers die de Telegraaf maandag hierover publiceerde zijn nog onderwerp van bespreking. Het is daarom te vroeg om de conclusies te trekken dat voor belangrijke onderdelen van politiewerk geen opleidingsgeld beschikbaar is, zoals de krant doet.

Detailopname van uniformen motoragenten

Bron: politie.nl.

Over Politie.nl

Dit zijn automatisch gepubliceerde berichten en afbeeldingen van politie.nl. Berichten die persoonlijke gegevens bevatten, worden na enkele dagen automatisch verwijderd. Op politie.nl vindt u naast berichtgeving ook informatieve thema's over het werk van de politie.