Description

Een bewoonster van de Van Ghentstraat in Amersfoort is ’s avond altijd voorzichtig als de deurbel gaat. Toch werd ze op een avond op een brute manier overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 6 februari 2019. 

De overval

Het gebeurt op donderdagavond 8 november 2018. Die avond gaat rond 18.30 uur de deurbel. De 76-jarige bewoonster doet niet open, maar vraagt door het gat van de brievenbus wie er is. Er staat een jongen voor de deur, die zegt dat hij naar iemand op zoek is en vraagt of ze hem kan helpen. Dan doet ze toch de deur open.  Meteen stormen er drie andere jongens naar binnen. Ze duwen haar tegen de grond. Ze schreeuwt om hulp, waarop twee van de overvallers haar mond dichtdrukken en haar slaan en schoppen. De derde persoon gaat naar boven en doorzoekt daar een kast. Als hij weer naar beneden komt, rennen ze met z’n allen de woning weer uit.

Het slachtoffer is in paniek en rent al schreeuwend om hulp de straat op. Buren bellen 112 en de politie komt ter plaatse, maar de overvallers.zijn spoorloos verdwenen.

Vluchtroute

Meteen na de overval ziet een getuige die over de Van Galenstraat loopt, vier jongens uit het steegje vanachter de woningen aan de Van Ghentstraat komen rennen. Waarschijnlijk zijn dit de drie overvallers en de jongen die bij het slachtoffer aanbelde. Ze gaan linksaf richting de Van Brakelstraat.

Buit

Wat de daders buit hebben gemaakt is niet helemaal duidelijk. Uit de doorzochte kast zijn vermoedelijk sieraden gestolen.

Signalementen

De jongens waren allemaal zo rond de 16 tot17 jaar en hebben een lichtgetinte huidskleur en zwart haar. De lengtes variëren tussen de 1,60 meter en de 1,85.meter. Ze droegen voornamelijk zwarte kleding. Eén droeg een zwart Adidas trainingspak en één had een zwarte jas van The North Face aan.

Foto van de straat waar het gebeurdeFoto van het steegje achter de woningen aan de Van Ghentstraat

Bron en gebruik het tipformulier op: politie.nl.
Dit bericht wordt in het kader van de privacy automatisch binnen 28 dagen na publicatie verwijderd.

DEEL DIT BERICHT

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email

nieuwsbrief

Meer NIEUWS

Roosendaal – Vrouw bedreigt conducteur met mes
Purmerend – Twee aanhoudingen na poging beroving
Voorburg – Verdacht object aangetroffen na melding vuurwerkknallen
Tilburg – Tilburger bedreigt en bespuugt agenten
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email