Description

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 12 en 15°C en er staat een zwakke variabele wind.

Overdag zijn er zonnige perioden maar ook velden sluierbewolking en geleidelijk ontstaan er stapelwolken. Later in de middag zou er in het oosten en noordoosten een zeer lokale bui kunnen ontstaan. De maximumtemperatuur varieert van 24°C op de Wadden tot lokaal 29°C in het zuidoosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. In de avond komt de wind uit richtingen tussen noordoost en oost en neemt toe naar matig aan de kust en op het IJsselmeer.

In de nacht naar woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en neemt de kans op een (onweers)bui van het zuidwesten uit geleidelijk toe. Hierbij kunnen eerst ook nog windstoten voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C bij een zwakke, langs de kust matige oostelijke wind.

Woensdag overdag is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog en is er ruimte voor de zon. In de loop van de middag ontstaan er regen- en onweersbuien die vooral in het oosten stevig kunnen uitpakken met kans op hagel en windstoten. Voor de buien uit wordt het landinwaarts nog op veel plaatsen zomers warm met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 22°C langs de kust tot lokaal 29°C in het oosten. De wind draait geleidelijk naar west tot zuidwest en is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/06/2019 03.26 uur LT

    


Bron: knmi.nl

DEEL DIT BERICHT

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email

nieuwsbrief

Meer NIEUWS

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen
Overdag veelal zomers warm. Vandaag meest droog, woensdag (onweers)buien
Eindhoven – Gezocht – Poging overval op zonnestudio in Eindhoven
Etten-Leur – Gezocht – Mishandeling in Etten-Leur na onenigheid in snackbar