nieuwsbrief

Verwachting voor vandaag en morgen

Van het westen uit neemt de bewolking toe en nadert een gebied met flinke buien. Dit gebied trekt aan het einde van de nacht oostwaarts. De buien kunnen vooral in de zuidelijke helft gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten tot ca. 75 km/u. Langs de kust zijn windstoten tot ongeveer 95 km/u mogelijk. De minimumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer +2°C in het noordoosten tot ca. 6°C in het zuidwesten. De zuidwestelijke wind is meest matig, in de kustprovincies vrij krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft.

Overdag verlaten de buien in de ochtend het oosten, waarna het van het westen uit opklaart en droog wordt. In de tweede helft van de middag zijn er vooral in het noorden en westen van het land opnieuw enkele buien, mogelijk met hagel en onweer. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, en aan zee hard, 7 Bft.

In de nacht naar maandag kan in het uiterste noordwesten eerst nog een bui voorkomen. Verder is er alleen hoge bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is zuid tot zuidwest, matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Maandag overdag is er alleen (dunne) hoge bewolking. In de loop van de middag wordt de bewolking in het zuiden dikker en kan in het zuidoosten wat lichte regen vallen, in de avond kan dit ook in het zuiden en westen. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/12/2019 03.44 uur LT

    


Bron: knmi.nl

DEEL DIT BERICHT

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email