Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn brede opklaringen en vooral in het midden en zuiden komt plaatselijk mist voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het Waddengebied en -3°C plaatselijk in het midden en zuiden. Er is daar kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is overwegend noordwestelijk en landinwaarts zwak, aan zee matig.

Overdag lost de mist geleidelijk op en volgen er perioden met zon. Mogelijk blijft de mist in het zuiden en oosten in sommige gebieden hardnekkig of gaat deze over in laaghangende bewolking. In het noorden komt er in de loop van de dag meer bewolking. Het blijft droog. De middagtemperatuur komt uit rond 7°C, daar waar mist lang blijft hangen enkele graden lager. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig, en draait vrijwel overal naar zuidwest. In het zuiden is de wind veranderlijk.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is het nevelig en kan er vooral in het midden en zuiden lokaal mist ontstaan. Verder zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. Het blijft droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C in het zuidoosten tot 5°C in het noordelijk kustgebied. De zuid- tot zuidwestelijke wind is zwak, in de noordelijke kustgebieden matig.

Dinsdagochtend lost de mist op en komen er in de zuidelijke helft van het land flinke perioden met zon. Verder naar het noorden zijn er wolkenvelden en is de zon maar af en toe te zien. Het blijft droog en de middagtemperatuur varieert van 4°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/01/2020 03.31 uur LT

    


Bron: knmi.nl

DEEL DIT BERICHT

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Sale (NL)Sale (NL)

nieuwsbrief

Meer NIEUWS

Eerst mist en lokale gladheid
Code geel: Landinwaarts plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten, in het zuidoosten dichte mist.
Utrecht – Gezocht – Spiksplinternieuwe bakfiets gestolen
Utrecht – Gezocht – Poging beroving met vuurwapen
Den Haag – Gezocht – Louis van Dam: doodgeschoten in eigen garage