Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is het bewolkt en vooral in de noordelijke helft van het land valt af en toe regen. Verder is het in de noordelijke helft van het land nevelig met op de Waddeneilanden eerst ook mist. Vanmiddag is het overal droog en kan hier en daar de zon soms even doorbreken. Aan het einde van de middag en in de avond trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 12°C in het zuiden van Limburg. Nabij grote wateroppervlakken blijft de temperatuur beduidend achter. De zuidelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond wordt de wind zuidwest.

In de nacht naar woensdag is er tamelijk veel bewolking en komt er een enkele bui voor. Vooral in het noorden is het nevelig en lokaal komt er mist voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6°C en de zuidwestelijke wind is matig.

Woensdag overdag is het overwegend bewolkt en is er een enkele bui mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen de 8°C in het noorden en 11°C in het zuiden van het land. Nabij grote wateroppervlakken blijft de temperatuur achter. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/02/2021 06.01 uur LT

   


Bron: knmi.nl

DEEL DIT BERICHT