Vooral aan de kust enkele buien, soms met onweer

Vooral aan de kust enkele buien, soms met onweer
Weerbericht

Vooral aan de kust enkele buien, soms met onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

In het midden en zuiden begint de dag met flinke opklaringen, geleidelijk vormen zich stapelwolken. In het noorden zijn er eerst wolkenvelden. Aan de kust komt nog een enkele bui voor met zeer lokaal onweer. Vanaf halverwege de ochtend komen er ook in het noorden en westen enkele buien. In de loop van de avond bereikt een zone met actieve buien vergezeld van onweer de westkust en trekt noordoostwaarts. Plaatselijk kunnen flinke neerslaghoeveelheden vallen, tot ongeveer 20 mm. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan de noordwestkust tot 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied eerst nog krachtig. In de avond trekt de wind aan de westkust aan naar hard, mogelijk stormachtig. Bij buien kunnen dan windstoten tot circa 75 km/uur voorkomen.

In de nacht naar zaterdag trekken de buien oostwaarts, maar nemen landinwaarts in betekenis af. Daarna komen vooral in het noorden nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur is landinwaarts ca. 11°C, aan zee 15°C. De wind wordt geleidelijk westelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Zaterdag overdag zijn er in het midden en zuiden perioden met zon en blijft het overwegend droog. In het noorden is er meer bewolking en komt er nog een enkele bui voor. De middagtemperatuur varieert van 19°C in het noorden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig, in de ochtend mogelijk nog krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/08/2018 05.53 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.