Vandaag warm en overwegend droog, maandag stevige buien

Vandaag warm en overwegend droog, maandag stevige buien
Weerbericht

Vandaag warm en overwegend droog, maandag stevige buien

Verwachting voor vandaag en morgen

In het noordwesten en noorden is het bewolkt en eerst valt daar hier en daar nog wat lichte regen. Vooral in het (zuid)oosten is er ook ruimte voor de zon. Het wordt warm met middagtemperaturen van 23°C op de Wadden tot 29°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidoost, draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee af en toe vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind sterk af.

In de nacht naar maandag neemt de bewolking van het westen uit toe en aan het einde van de nacht valt in het westen af en toe regen, soms met een buiig karakter. Het wordt niet koud met minimumtemperaturen rond 17°C. De wind is zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Maandag overdag is er veel bewolking en in de ochtend valt er hier en daar regen of er komt een bui voor, mogelijk met onweer. In de middag zijn er enkele opklaringen afgewisseld door stevige buien met onweer en lokaal hagel. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C langs de westkust en 24°C in het oosten. De wind draait in de ochtend van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust naar matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/08/2018 05.41 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Ongeveer KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.