Sluierbewolking, eerst lokaal een mistbank

Sluierbewolking, eerst lokaal een mistbank
Weerbericht

Sluierbewolking, eerst lokaal een mistbank

Verwachting voor vandaag en morgen

Vooral hoge sluierbewolking en een enkele opklaring. In een opklaring kan eerst nog, lokaal een mistbank ontstaan.

Overdag blijft er tamelijk veel sluierbewolking aanwezig waardoor de zon gedeeltelijk afgeschermd wordt. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar maandag neemt de hoge bewolking geleidelijk af en komen er meer opklaringen. Het blijft overal droog. Vanuit het zuidwesten komt gedurende de nacht lage bewolking binnen drijven. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het oosten tot 15°C in het noordwestelijk kustgebied. De wind is zuidelijk en zwak, in de kustgebieden zuidwestelijk en overwegend matig.

Maandag overdag is er een tweedeling in het land. In de zuidoostelijke helft velden met hoge sluierbewolking met een deels getemperde zon, in de noordwestelijke helft overheerst aanvankelijk de lage bewolking. Deze bewolking zal gedurende de dag slechts langzaam oplossen en naar het noordoosten bewegen. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuidoost. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/09/2018 05.55 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.