Perioden met zon en in de middag landinwaarts zomers warm

Perioden met zon en in de middag landinwaarts zomers warm
Weerbericht

Perioden met zon en in de middag landinwaarts zomers warm

Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn vandaag perioden met zon en het blijft droog. Vooral de kustgebieden hebben met wolkenvelden te maken. De middagtemperaturen komen uit tussen 20°C langs de noordkust en 28°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig, in het zuidoosten zwak. In de avond draait de wind naar noord en neemt landinwaarts af naar zwak.

In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen, maar in het (uiterste) noorden drijft opnieuw bewolking van zee binnen. Plaatselijk ontstaan mistbanken en het blijft droog. Het koelt af naar waardes tussen lokaal 9°C in het noordoosten en 15°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noordelijk en zwak.

Zaterdag overdag zijn er zonnige perioden, het noordelijk kustgebied blijft gevoelig voor bewolking van zee. Ook in het zuiden en oosten neemt de bewolking in de loop van de dag toe en in het zuidoosten kan ’s middags een bui tot ontwikkeling komen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 20°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. Er staat zwakke tot matige wind die meest noordelijk is. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/07/2018 06.06 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.