In het noordoosten buien. Aanvankelijk op de Wadden zware windstoten

In het noordoosten buien. Aanvankelijk op de Wadden zware windstoten
Weerbericht

In het noordoosten buien. Aanvankelijk op de Wadden zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

In het zuiden opklaringen en droog, elders bewolkt en in het noordoosten buien.

Overdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden en schijnt de zon slechts af en toe. Plaatselijk valt af en toe (mot)regen of een lichte bui. In de avond wordt het vrijwel overal droog, met enkele bredere opklaringen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 16°C. De noordwestenwind is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de ochtend in het Waddengebied mogelijk nog hard tot stormachtig, 7-8 Bft, met plaatselijk zware windstoten tot ca. 80 km/uur. In de avond neemt de wind boven land af.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakt het op de meeste plaatsen bewolkt. In het noord(oost)en is wat lichte regen mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C lokaal in het zuidoosten tot 11°C aan zee. De wind is landinwaarts westelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag overdag breekt vooral in het (zuid)westen de zon geregeld door en daar blijft het droog. In de rest van het land overheerst de bewolking en is zeer lokaal nog een lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de middag en avond neemt de wind overal sterk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/06/2018 05.39 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.