Eerst zon, geleidelijk meer bewolking en af en toe regen

Eerst zon, geleidelijk meer bewolking en af en toe regen
Weerbericht

Eerst zon, geleidelijk meer bewolking en af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag schijnt eerst op veel plaatsen de zon. In de loop van de ochtend wordt de bewolking van het westen uit dikker en vanmiddag gaat het af en toe regenen. In de loop van de avond komen er van het westen uit opklaringen en wordt het droog. De maximumtemperatuur varieert van 17°C aan zee tot 22°C lokaal in het zuidoosten. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer geleidelijk krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag hard. In het Waddengebied zijn vanmiddag windstoten rond 70 km/uur mogelijk. Vanavond wordt de wind westelijk en neemt af naar zwak tot matig.

Komende nacht zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. Waar het langdurig opklaart kunnen mist of mistbanken ontstaan, de kans hierop is het grootst in het noorden. De minimumtemperatuur varieert van 10°C in het noorden tot ongeveer 13°C elders. De wind neemt verder af naar zwak en veranderlijk.

Na het optrekken van de mist zijn er vrijdag overdag perioden met zon. In de middag kan vooral landinwaarts een lichte bui ontstaan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C aan zee tot 24°C in het zuidoosten. De wind is landinwaarts zwak uit zuid tot zuidwest, in de kustgebieden waait er in de middag een matige wind vanaf zee. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/06/2018 07.09 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Ongeveer KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.