Eerst bewolkt, vanmiddag soms zon. Plaatselijk een bui

Eerst bewolkt, vanmiddag soms zon. Plaatselijk een bui
Weerbericht

Eerst bewolkt, vanmiddag soms zon. Plaatselijk een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend is er veel bewolking en met name in de noordelijke helft valt er lokaal een bui. In de middag is er naast wolkenvelden vooral in het zuiden ook af en toe ruimte voor de zon en kan er plaatselijk nog een bui voorkomen. In het oosten is er een kleine kans op een lokale onweersbui. Het wordt landinwaarts 23 tot 25°C. In de kustgebieden wordt het niet warmer dan 18 tot 21°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een noordelijke richting.

In de nacht naar zondag is er tamelijk veel bewolking en in het noordoosten neemt de kans op regen of buien toe, mogelijk ook met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig.

Zondag overdag klaart het vanuit het zuiden op en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Wel ontstaan er in de loop van de dag stapelwolken en in de avond drijft er in het noorden bewolking van zee binnen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt landinwaarts tussen 23 en 26°C, aan de kust blijft het enkele graden koeler en op de Wadden blijft het kwik steken bij een graad of 16. De wind is noordelijk en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/06/2018 06.00 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.