Af en toe zon, vanmiddag in Limburg een (onweers)bui

Af en toe zon, vanmiddag in Limburg een (onweers)bui
Weerbericht

<h2> Af en toe zon, vanmiddag in Limburg een (onweers)bui</h2>
Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend begint met wolkenvelden en in het oosten, midden en zuiden valt hieruit plaatselijk wat lichte regen. Vanmiddag komen er in het uiterste oosten en zuidoosten, met name in Limburg, enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling. Elders is het dan droog en zijn er perioden met zon. In het begin van de avond wordt het overal droog met brede opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in de kustgebieden en lokaal 23°C in het zuidoosten. De noordelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer naar krachtig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en is het droog. De minimumtemperaturen komen daarbij rond 8°C uit. De noordenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag overheerst in het noorden de bewolking, verder naar het zuiden breekt de bewolking geleidelijk en komt de zon geregeld tevoorschijn. Het blijft droog en met maximumtemperaturen van 13°C aan zee tot lokaal 18°C in het zuidoosten wordt het koeler dan vandaag. De wind is noord- tot noordwestelijk en blijft matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/05/2018 07.02 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.