Af en toe (mot)regen, vanavond opklaringen. Morgen overwegend droog

Af en toe (mot)regen, vanavond opklaringen. Morgen overwegend droog
Weerbericht

Af en toe (mot)regen, vanavond opklaringen. Morgen overwegend droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en af en toe valt er lichte (mot)regen. In het zuiden is het aanvankelijk nog droog, maar ook daar gaat later vanochtend en vanmiddag af en toe lichte (mot)regen vallen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit op de meeste plaatsen droog en volgen er met name in de kustprovincies mogelijk enkele opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C en 21°C. Er staat een matige zuidwestelijke wind. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, in de avond mogelijk krachtig.

In de loop van de avond klaart het op. In de nacht naar dinsdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen en blijft het droog. In de nanacht kan er vanuit het zuidwesten (laaghangende) bewolking binnendrijven. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind neemt af naar zwak tot matig.

Dinsdag overdag zijn er wolkenvelden maar is er ook af en toe ruimte voor de zon. Het blijft overwegend droog. De temperatuur loopt op naar een graad of 22 en er staat een meest matige zuidwestelijke wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/06/2018 05.43 uur LT

   

Bron: knmi.nl

Over KNMI.nl

Het KNMI is een agentschap van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en adviseert en waarschuwt de samenleving om risico’s in de geofysische leefomgeving terug te dringen en kansen te creëren, ten behoeve van de veiligheid, duurzaamheid en economie van Nederland.