Zoek de buurtapp uit uw straat!

0.2 km
Zoek

BuurtWhatsApp – Politie Beresteinlaan

BuurtWhatsApp Beresteinlaan

Samen met de gemeente Den Haag, het Buurt Interventie Team en politie Beresteinlaan Den Haag, zijn wij actief op zoek naar nieuwe en bestaande beheerders van sociale digitale groepen in de wijk Wateringse Veld. Denk hierbij aan BuurtWhatsApp, Nextdoor, Veiligebuurt.nl.

Ons eerste doel is om inzichtelijk te maken waar de digitale groepen zich in de wijk bevinden om vervolgens daarna actief de samenwerking te zoeken met deze groepsbeheerders. Ons streven voor de toekomst is om het stadsdeel Escamp gedekt te krijgen met digitale groepen.

De kracht van de WhatsApp-groepen zit hem vooral dat u als geen ander uw buurt kent en daardoor afwijkend gedrag sneller kunt herkennen. Dit soort informatie kan zeer waardevol zijn voor de politie en kan (lopende) zaken tot een oplossen brengen.

Daarnaast kunnen wij bij een melding zoals bijvoorbeeld een woninginbraak of een straatroof gericht communiceren en samenwerken met de bewoners in de wijk om onze heterdaadkracht te vergroten.

Ook worden de groepsbeheerders op de hoogte gehouden van actuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid binnen Wateringse Veld. Dit wordt gedaan doormiddel van de WhatsApp en door voorlichtingsavonden. De groepsbeheerders kunnen deze informatie vervolgens weer delen met de andere leden in de groep.

Woont u het in het Wateringse Veld, dan kunt u zich via deze site aanmelden voor deelname. Wilt u een bestaande groep WhatsApp/Nexdoor/veiligebuurt.nl toevoegen, kijkt u dan op de kaart of deze reeds is opgezet en meld u bij de beheerder aan. Is deze er niet, start samen met uw buren een buurt WhatsApp-groep en vermeld uw groep op AlerteBuren.

Briefing Briefinginformatie Wateringse Veld

 

Aanmeldformulier Politie:

BuurtWhatsApp registreren


Met het verzenden van deze informatie gaat u akkoord dat de Gemeente Den Haag, politie en de buurtpreventie een afschrift ontvangt van uw aanmelding.